Devils dyke

Hurtigbullarna i farten. Idag bestämde annie,malin&jag för att ta en långpromenad bort till Devils dyke. En promenad på dryga 1,5 timma till en sluttning med en magnifik utsikt. Planen var den att vandra dit för att sedan ta bussen tillbaks. Väl framme inser vi att bussarna endast går på söndagar då den stora säsongen inte dragit igång ännu. Blev en matbit på mysiga värdshuset och sedan var det bara att dra på jackan och traska hemåt igen.
Härligt väder, magnifik utsikt och trevligt sällskap vad kan man mer begära? Stor tumme upp och 100 hurtigpoäng till oss som vistats utomhus i över 6timmar idag. 

 

Gick genom en stor hage och världens största skock med vår, har nog aldrig skådat så många får på ett och samma ställe tidigare. Dock var det lite svårt att få med alla på bild.




Hittade en pussig liten fallabella ponny på dryga 60cm, svår att motså :)

grönt gräs ...
& tre lagomtrötta hurtigbullar

Tumme upp!

I vanliga fall så äter jag mest havergrynsgröt till kvällsmat. Inte för att det är så speciellt gott, utan för det är smidigt&jag är en latmask. Men idag är det torsdag vilket betyder att Annie är hemma själv. Eftersom jag och Annie stekte pannkakor förra veckan har jag lyckats övertala Jacob&Erik att laga mat kvällen till ära. Så nu ska jag ge mig ut i ösregnet ner till Annie, öppna en flaska vin och invänta god mat. Bra torsdagskväll!Tumme upp :)

Double birthday

Mitt i veckan, Onsdag och dubbelfödelsedag!

Min älskade Ami har födelsedag idag, min Ami i vårt&torrt! För 11 år sedan började vi samma klass, 8år sedan blev vi "grannar". Hoppas du haft världens bästa födelsedag och att de firar dig ordentligt i morgon. Snart ses vi, saknar dig !!





Även pappa Sean hade sin födelsedag idag, vilket han firade fullt ut med att ta ledigt ifrån jobbet för att sitta späckad framför tvn och spela tvspel. Ikväll har det varit fullt med firande fick vin&tårta till min havergrynsgröt kvällsmat men även denna otippade kombination fick godkänt. Natti!


En tunnare plånbok ..

Bokat&klart, 622 kronor fattigare - en Sverige visit rikare!

25 Mars 23:10 beräknar jag att vara hemma på Svensk mark igen. Min mamma är världens bästa mamma, ska inviga Sverige visiten med hotellnatt och inte minst SVENSK hotellfrukost. Tycker faktiskt jag kan vara värd det efter dryga 3,5 månader i en 80cm säng och britternas mindre härliga frukoststandard(ljust rostbröd,rostbröd& återigen rostbröd).

Ska bli underbart att komma hem till familj, vänner, min älskade häst och inte minst svensk mat. Har skrivit mat önskelista till både mormor&mamma med bla kasslergryta, korvstroganof, lövbiff med gräddädel och köttbullar. Stannar i Sveige tills 6april men ni får gärna plocka bort lite av snön tills jag kommer hem :)

PUSS&KRAM!



Sushi på schemat

Nu börjar det riktiga Englands vädret arta sig. Regn(då menar jag konstant hellregn) hela dagen och härligt nog visar prognoserna för  tisdag,onsdag,torsdag&fredag exakt samma sak, lycka! Idag pallrade vi oss in till Brighton tog en sväng runt om i affärerna och så drog Jacob med mig till MoshiMoshi ett sushistället. 4 gången gillt för sushi och jag måste säga att jag faktiskt börjar gilla det skarpt! Härligt ställe där maten åker runt på rullband och så plockar du det du vill ha.
:)

Nytillskottet aka Hästmonstret anländer torsdag, till ett ännu mer rabatterat pris tack vare Emma! Nuså, muntligpresentations övning om Andrew Murray tennisproffset samt att jag ska hålla en 5minuters presentation om "hur man plattar håret(?)" jaja. Sleep well snösverige!

:)

Älskar 12åringar som mest när de tävlar om vem som kan slå hårdast&mest på ett trumsett i dryga 20-30minuter. Älskar dem ännu mer om trumsettet råkar stå utanför min dörr och väggarna är mindre bra ljudisolerade. Tur att hon är världens goaste unge :)

Igår hade vi pubrunda i Brighton med Annies Kristianstadsvänner Lovisa&Marco så idag ska jag väga upp det hela med film och inte anstränga mig för fem öre. Adios!
 

Avundsjuka Sverige?

Tänkt bara uppmärksamma Sverige på att i England har vi VÅR! 10+, strålande sol, klarblå himmel , blommor i rabatten och ett sjukt bra vårhumör! Kan i snöstormen trösta med att är ni snälla kankse ni också får vår så småningom :)


Grannens blomrabatt med påskliljor&nyplanterade tagetes!

Ellie fyller år idag så huset har storstädats av hela familjen Copping hela morgonen. Storstädning innebär hela familjen springer runt och dansstädar till discomusik som spelas ur varenda tvaparat i huset. Släkten har anlänt och senare ska Ellie ha jacuzziparty med 10andra tjejer så detta ska bli en intressant syn. Nu blir det snabbdush sedan mat&tårta!


Spontan fredag..

Sara Ida Margareta Nordquist har minsann lite svårt att hålla fingrarna istyr. Ett annat land samt ett hav i mellan lyckas visst inte hindra Saras spontanidéer&påhitt. Hittade en häst på annons igår, lyckades övertala min kära barndomsvän Emma så på Måndag(om inget strular) är jag utöver min älskade Gwiazdorek ägare till yttligare en halv häst. En 10årig arab/newforest valack vi tillsammans ska ha som sommarprojekt, fixa till  för att sedan sälja den till slutet av sommaren. 

Kan ju säga som så att jag inte sa någonting till mamma för än det var bestämmt, trevlig överraskning i familjen Nordquist på en fredagskväll! Länge leve spontanitet!




Annie rycker in..

.. som fotograf
Läser photography onsdagar&torsdagar nu i en månad. Morgondagens uppgift är 6st poträtt i svartvitt. Meningen var att jag skulle fota enbart Ellie men istället högg Annie tag i kameran :) Ellie är världens goaste tjej som dessutom fyller 12 på Lördag så det vankas storkalas!


Så sjukt söt!

Ingen fettisdag ..

Fettisdag&Semlor i alla ära. I England firar de pancakes day istället. Så dagen till ära har jag&annie tatt på oss förklädet och gjort pankakor i massor!

Så besviken på ...

.. snabba cash

I sommras plöjde jag igenom Jens Lapidius böcker snabba cash&aldrig fucka upp. Hade båda på ljudbok och var som trollbunden. Hade lurarna i till jobbet, på morgon rasten, hemma på lunchen, hem från jobbet, i stallet så mer eller mindre dygnet runt. Snälla Jacob har letat i dagar efter att kunna ladda ner denna, vi fann den igår. Så idag efter skolan sprang vi hem, okej vi kollade på en dator och hade kass kvalitet MEN vad jag är besviken. Kass slut, inga feta fester, inte samma handling?

I eftermiddag har jag varit produktiv och gjort morgondagens läxa. Vi ska var och en hålla en presentation om en engelsk designer. Jag fick Alexander McQueen killen som begick självmord förra veckan, faktiskt riktigt intressant kille att läsa om. Har också haft min 3e yoga lektion i skolan, förstår faktiskt inte hur så många människor kan vara trollbundra till detta gymnastiska utövande. Konstiga ställningar, övningar och jag vet inte allt. 
Nu ska jag kila bort en runda till skolan tänkte jag&därefter pallra mig till Sainsburys och handla.
Puss!


Ben&jerry´s

Kunde inte hålla mig utan sprang bort till landhandeln längre ner på gatan.
50kr fattigare(sjuka överpriser) MEN en Ben&Jerry´s rikare, är det lördag så är det!

Sara ♥ England

Lördags shopping med Annie inne i Brighton. Härligväder&en massa snygga vårkläder. Antigen gillar Brighton studenter eller så är det bara så att allt är tokbilligt här. Jag lär bli snål som en kyrkråtta när jag kommer hem till Sverige igen. Bara som vanliga svarta tygskor £2, så 22kr. Och tjejer primark har världens sötaste trosor 10-20kr st, jätte söta bhar 60kr styck. Sara ♥ England! Som kaka på kaka hade H&M dessutom 20% idag ...
Eftersom det är alla hjärtans dag i morgon ska min mammi&pappi här nere ut idag med sina vänner, barnen är iväg på sleepover alltså är jag hemma heeeeeeeeeela själv. Så sitter och funderar ut hur jag ska utnyttja denna situation som mest. Alla hjärtans dag här nere är förövrigt hur hajpat som hellst. Bussen in till city fick köra omväg idag då det var avstängt pga alla hjärtans dag jippo. Nu ska jag upp och käka min färdigladade middag, som hotell det här. Puss



På Starbucks med världens goaste Frappuchino Strawberry cream



 
Världens bästa Annie på Starbucks!

Mamma scan :)

Hos min familj har jag bed&breakfast alltså ingen gemensam kvällsmat i veckorna utan får stå för det själv. Har sötaste värdmamman som tycker synd om mig och tillagar mamma scans sveska köttbullar&pasta. I vanliga fall avskyr jag mamma scan men måste säga att det är nog bland det mest guddomliga jag ätit på länge :)

Saknar Sveriges sjukvård..

Vakande upp idag med en helt orkeslös kropp samt ett par halsmandlar som svullnat yttligare. Fast jag sovit över 9 timmar höll jag på att trilla ihop uppe i köket på morgonen då benen vek sig.
Fick sitta i en härlig telefonkö till vårdcentralen som till en början inte ens ville ta emot mig. Då jag inte hade några kontanter ute fick jag gå hela vägen ner till vårdcentralen som ligger på andra sidan stan.

Träffade en efterbliven dam i receptionen som bara ignorerade mig framför allt annat när jag skulle fylla i mina papper. Hade det inte varit för att jag mår så piss hade jag gått därifrån med en gång. Fick efter många om och men träffa en sjuksköterska och slutligen fick jag min medicin. Tillbringade över 2,5timmar i olika väntrum för att få ut min medicin med otrevliga människor och sunkiga lokaler. Saknar den svenska sjukvården!!!!
Anyway nu har jag min medicin 8tabletter dagligen i en vecka så snart ska ja vara på banan igen :)


Fick medicinen sött förpackad i en påse med mina namnuppgifter på. Nu så ska jag med Sandie ut i friskaluften och handla! Puss&kram!

Tydligen inträffar allt en Sara

Mandlarna har svullnat upp så pass rejält att jag knappt får i mig ett glas vatten. Så istället för att sitta i skolan och vara produktiv sitter jag inne på mitt rum med en kopp honungsvatten, något spray och diversse tabletter Sandy gett mig. Hon är världens bästa värdmamma som också är skolsköterska och tar hand om mig bättre än bra. Försöker underhålla mig själv med internet men efter tre timmar har både spotify, facebook, hästannonser, bloggar och klädsidor tråkat ut mig. Ska ta en snabbdush och skriva essä i väntan på att Sandy kommer hem så hon kan ringa deras husdoktor.


Täcket över huvudet tills våren?

Fredagskvällen spenderades inne i Brighton med bioienglandpremiär.Dockdockdockdock blev min röst på Alvin and the chipmunks 2 nerröstad emot Sherlock Holmes. 2,5 timmar med en film som inte tilltallade mig det minsta, förkorta stolsryggar och jag vet inte alls. Igår var vi ute och det var isärklass min sämsta utekväll sedan min 18årsdag för 2,5år sedan. Ingenting klaffade överhuvudtaget.

Idag har jag degat med Annie framför tv6,svtplay och tv3 i totalt dryga 4 timmar. Magen har börjat dumma sig igen, inflamationen på stämbanden har kommit tillbaks, jag är trött och det regnar. Nu ska positiva Sara dra täcket över huvudet och tillsammans med halstabletterna ladda för ny vecka för den här helgen har vatt ibland det sämsta på länge!


Mätt, mättare..

.. mättast! Torsdag i all ära så idag har vi spenderat kvällen på sjukaste buffé stället jag någon snn skådat. Sushi, orientaliskt, kina mat i alla former, allt ! Tillläggas kan göra att de hade godis bord, ett dessert bord lika stort som huvudrätts bordet samt chockladfontän! riktigt fina grejer!

Blev dock lite för mycket av det goda så blev en långlånglång promenad hem till portslade längs strandpromenaden. Nu ska jag läsa sista på morgondagens läxa och tänka på allt annat än mat.


Sverigebesök!

Äntligen,äntligen har jag lyckats få till det med alla flyg&hotellbokningar! 11-14mars kommer min kära familj ner på englandsbesök :)


Skolan i bilder :)

På begäran av Kristin som själv gick på skolan för några år sedan kommer här lite bilder :) Sprang runt lite som hastigast och knäppte lite kort! Skolan ligger i världens mysigaste byggnad, med rum, trappor & dörrar precis överallt.


.

Vänstra byggnaden skolan & högra pavilliongen som har konferansrum, gympasal & underhållsrum.

Entre


Ett av alla klassrum även kallat pianorummet.


Halva matsalen



Trött tröttare än tröttast sara efter engelska lektion, 90minuters föreläsning om brittisk politik historia samt lunch . Som förövrigt kan ha vatt det sämsta jag ätit sen jag anlände. Skolan har verkligen bra mat i vanliga fall men idag var det under all kritik, pommes, skinka, stekt ägg? bara kombinationen! Nuså ska det skrivas essä! 

RSS 2.0