Vart tar tiden vägen?

Förstår inte hur dagarna kan gå så fort, nyss var det torsdag och nu är det alla redan söndag (?) Idag är det också över en månad sedan jag lämnade Sverige för England. Kortsagt 1/6 del avklarad, tiden går för fort kommer aldrig vilja åka hem när juni väl är här.

Helgen i korthet, Fredag hade vi invigning av min bastu därefter karaoke på grannpuben  för att sedan dra in till Brighton och dansadansa. Igår var vi ute i stort sett hela dagen och promenerade i fina vårsolen för att sedan svida om till party outfit och åter igen ge oss ut på brightons dansklubbar som har så underbar musik!


I fredags hade vi två instruktörer i salsa på skolan, sjukt roligt! Så idag ska sara minsann gå och lära sig salsa, ge mig ett halvår sen ska jag bannemig vara grymmis!

Locktången glömde jag skävlklart hemma i Sverige, så plattången fick göra en insatts. Dock har jag fortfarande inte riktigt förstått mig på hur det funkar med att locka med plattång. Men efter en timme med tappert kämpande fick jag fram några i allafall! Nu ska jag springa upp äta frukost och slänga på brevet till mormor på lådan!

Tumme upp ...

.. för torsdagsmys!
Annies hostmum Miranda är i London tills i morgon, så ikväll blir det torsdagsmys med film,mat,mys& en flaska Black Tower White (??)! Ånej, det är inte vanliga Black Tower i annan flaska!
Så ikväll blir det klackarna i taket då jag idag ännnnnnnntligen blivit av med veckans plåga engelska testet på 150ord som jag klarade, cred till mig!
 P&K!

Tuesday pics.

Tisdags eftermiddag&strålande väder. Istället för skolbänken hade vi schemalagt contryside walk down the sea. Imorgon har jag "presentation" vilket menas att jag ska hålla en presentation inför klassen i 5-10minuter. Kan tyckas som en enkel match men kan lova att jag har smått ångest då jag för tillfället har 5 nerkladdade A4 sidor i en hög på mitt golv och klockan är 22:51... OCh på detta släpper tv3 4nya Paradise hotell avsnitt om 9minuter(ja,jag skulle aldrig börja kolla) Får be en bön att gud ger Mick magjuka!De färgade bodarna finns hela piren in till Brighton city från Portslade vilket är en rask 40minuters promenix. Det är förvaringsbodar för ex solsaker/surf saker de betalar 200 000/st för tydligen (!!!!!!) sjukt söta&riktiga färgklickar är de i allafall!
Blue lagoon som är en jättejätte damm har mänger av svanar som är så sjuktligt människovana :) 

PUSS!

Sålyckligsålyckligsålyckligsålycklig!

Sååååååååååååå lycklig att jag lipar, haha!
Första veckan i mars åker jag tillWye Oak Quater Horses, Bob Mayhew& Michael Langford !!!!!!!!!!
http://www.bobmayhewtraining.com/Home.htm
http://www.positive-equine-solutions.co.uk/

jag har sådan sjuk hästabstinens, jag har hoppat så jag har ont i foten
jagärsålyckligjagärsålycklig!

 


Sunday

.... lovley sunday!
Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Jag borde gjort mitt cv, skrivit min muntliga presentation tills onsdag, övat på torsdagsprovet samt gjort veckans läxor. Istället har jag lyssnat igenom hela spotify, avverkat några timmar framför tv3, umgåtts med annie, promenerat och haft första mini picknicken ute för iår. Ibland är bara söndagar för bra!


Saturday walk up to the hills

Igår gick vi upp till Mile Oak och avverkade en två timmar lång promenad on the hills med milllllllllllslång utsikt utöver kullarna.
 

Jag må se ut som en fransman, ha ett huvud som ett klot och som grädde på moset också blunda på kortet MEN ack så lycklig jag är då jag hittat första hästen sen jag kom hit. Har haft regelbunden kontakt med hästar i över tio år så känns minst konstigt då jag nu varit utan häst i en månad ..  Saknar min älskade Gwiazdorek hemma i Sverige!


En gång ica arbetare, alltid ica arbetare!

Tills i morgon har vi bara 1(!!!) läxa vilket nog är det minsta hitills. Detta firade vi med att bege oss till Sainsbury´s vilket är motsvarande Ica maxi hemma i Sverige för att lusa britternas mat. Som Ica arbetare i över 4år måste jag säga att jag inte är förvånad ett dugg över britternas övervikt om man ser till vilket matutbud de har.

Äckligast hitills är lätt de färdiga hamburgarna. För dryga 18 svenska kronor får du en brittisk hamburgare inslagen i både sallad, ost&bröd. Bara att micra i 2minuter, yummmi!


Funderat de senaste dagarna på varför jag endast sett en enda pizzeria sen jag kom till England. Svaret fick jag idag .. En ynka del av Sainsbury´s "färdiga pizza disk"


Bland all äckelsnabb mat finns dock tack och lov vanlig riktig mat också. Maten är sjukt mycket billigare här än hemma i Sverige. En brödlimpa ligger på 6-12kr, ballerina 7kr, 100g chocklad 4kr. 

Förra veckan valde vi extra subject, ett ämne som vi ska läsa en gång i veckan under kommande månad. Var uppe i stress och tog mig inte tid att läsa igenom alternativen utan plockade det första i all hast.
Självklart hade jag klonkat och valt "presentation" kursen vilket innebär att du ska hålla en presentation inom ett visst ämne varje vecka inför klassen som sedan ska bedömma dig. Precis vad jag ville ha då jag är kass i engelska& dessutom hatar att stå införklassen, not!
TILLLÄGGAS ska göra att läraren piper med en anka varje gång du säger fel ....

Nu ska jag tagga sömn, i morgon står brightons shoppingutbud på schemat samt födelsedagsfirande! PUSS!


Copping family!

För er nyfikna som undrar hur jag bor så kommer här en bild på min underbara hostfamily, Copping!
Världens sötaste familj som behandlar mig som jag vore deras princessa. Pappa Sean, mamma Sandy, Jack 13, Ellie 11 & Bradley 8. Charmigare barn får man leta efter!Första veckan i mars har vi AW(activity week) på skolan vilket är som ett mindre projektarbete. Skolan bidrar med en summa pengar och så får du åka någonstanns inom Storbrittaniens ramar och göra vad du vill som faller i ditt intresse. Har precis fått iväg ett mail så sitter nu och väntar,väntar på svar&godkännande ;)

Spring is ...

.. back in Brighton!
Strålande sol, inte ett moln på himmeln, minst 10+ och ingen snö så långt ögat når! Har vatt nere med Annie vid havet och avverkat en tre timmar lång strand promenad, så härligt!! Blev en promenad endast i trekvarts byxor&tjockis tröja känns som vi är motsvarande Sveriges mars/april här. Har även vatt förbi träningscentret idag och bokat in tid för introduction på torsdag. Så beach 2010!
Smartsara glömde minneskortet till kameran hemma idag på promenaden så får bjuda på lite bilder från gårdagens utekväll.

Malin,Lisa,Annie&SaraSara&JacobSara&Annie!
Lisa&Sara


Imorgon är det skola sen ska vi in till affärerna och leta extrajobb, får se hur detta går med knaglig engelska!


En minst sagt ..

... blöt joggingtur blev det. Jag&Malin pallrade oss ut idag i pissregnet för en härlig tur längs havet. Även om allt detta regn gjorde mig helt dygnsur var det så sjuuuk skönt! Minns knappt när jag var ute på spring tur sist. 5km pissregn en guldstjärna till mig för det!

Sitter och inväntar kvällsmaten hos familjen Copping för att sedan svira om och bege mig ut till dansgolven i Brighton! För övrigt två koppar te idag ;)

Puss&kram


Första London besöket i mitt tjugoåriga liv!

Hiiii lovers.


Hade inga riktiga lektioner idag utan istället packade vi ihop oss i en buss och spenderade dagen i London. Dock ingen shopping-london-dag utan istället sprungit runt på diverse museeum&utsällningar. Så kan både skryta med att jag sett picasso målningar, enorma dinosaurier, london eye & pappa big ben. Den ni!
Första stoppet gjorde vi på Natural History Museum. Utroligt vacker byggnad men på tok för stor för att ens försöka tränga ihop på ett kort.Måste faktiskt erkänna att jag hade blivit rädd om jag stött på denna ute i skogen. Jag kan verkligen inte föreställa mig att detta en gång i tiden trampat runt i våra trakter...Sara&George utanför Natural History Museum

Victoria&Albert Museum. En gigantisk takdekoration i form av till plattade instrument.Trafalgar Square utanför National Art Gallery med en gigantisk pelare. Kan inte direkt skryta med att jag är konst intresserad, ändå har jag lyckats spendera nästan två timmar med att gå runt på National Art Gallery.


Bilden talar ganka mycket för sig själv. Pelaren är inte jätteliten precis!
London Royal Horse Guards.
Lägg märke till skylten " Beware, Horse may kick or bite! Thank you!Självklart alla dessa röda bussar ...... och röda telefonkioskarHärligt, vackra pappa Big Ben!

Alla dessa namn minns inte vad den hette men en ljuvligt vacker kyrka!London Eye by night!Mitt första besök i London hittils i mitt tjugoåriga liv och jag kommer garantert tillbaks inom kort! Nu ska jag vara duktig och ägna tid åt mina engelska studier och mamma jag har druckit kaffe latte idag utan att ens protestera, den du!


Brighton update

Hej Sverige.

England ligger fortfarande i snötäcke, slask&kyla men förhoppnings vis om vi får tro meterologerna så kommer värmen till helgen och med det förhoppningsvis lite vår! Senaste dagarna har jag ägnat mig åt skola,skola&skola. Inskolningsveckan är över och nu har vi lektioner 9.00-15 i stort sätt varje dag. Alla lektionerna utgår med engelska som bas och sen kan du välja olika ämnen och inriktningar ut ifrån det. Så de tre senaste dagarna har jag haft britain today, keep talking, extra english, presentation samt gramatik,gramatik&gramatik. En liten speciell regel de har här på skolan är att kommer du 10minuter efter att lektionens start är du inte välkommen att deltaga i lektionen, så det gäller att hålla tiderna :)


För er som känner mig hemma i Sverige vet att min mage brukar leva sitt egna liv då jag perioder har konstant magkramp. Självklart har denna kramp gått till attack mot min mage första riktiga skolveckan så kan knappt röra mig. Tror faktiskt inte det finns något jobbigare än att gå och ha sjukt ont i magen hela tiden. Så ja, jag tycker en gnutta synd om mig själv.


Efter att ha försökt plugga hela eftermiddagen idag utan att egentligen prestera någonting alls gick vi ner till St.George och körde biljard. Måste säga att jag&malin är riktiga hejjare på biljard lika lång tid som hela spelet tog lika lång tid tog det för oss att få ner den svarta på slutet, haha!
Nu blir det att hoppa i säng för att tagga sista skoldagen för denna vecka, fredag blir det nämligen studieresa till LONDON för hela slanten, melike! Puss&kram!


Brighton vs Jönköping

Nej, jag saknar ingenting från Jönköping...
Gårdagen spenderades på Oceana i särklass ett av de största uteställen jag varit på Vi höll oss på en del som kallades "Snowflake". För er som känner till utelivet i Jkpg kan "Snowflake" storleksmässigt jämnföras med slivers storlek. Snowflake var en av 8(?) delar på Oceana så kanke ni får en uppfattning om hur stort det är. Sjukt härligt ställe, ännu härliga människor. Ja, jag trivs!


Annie, Sara, Malin, Louise & Lisa

"Pleaccccccce Sara can we build a snowman now???"

Efter en veckas konstant tjatande av Bradley gav jag igår med mig och följde med ut i snön. Utgångsläget var två cm torr snö, alltså både för lite snö och för torr för att bygga snögubbe. Men efter två timmars tappert arbete i den härliga värmen lyckades vi knåpa ihop en halvmeter stor snowman. Lite vinnögd och sne, måste säga att han inte är det vackraste jag gjort i mina dar men han är fortfarande en snowman :)


An image sweeps from yesterday

malin,sara&louise


En lite del av barnaskaran på victorias karaoke bar.


Elias,Sara,Joel&Malin gör ett tappert framträdande till AQUAs barbiegirl

Alldeles för många nya namn att lära sig så, Flygvärdinnan, Louise & Helen(?)

George&Sara

First school week done!

Första skolveckan avklarad & jag triiivs så bra! Vi var lediga igår pga snökaoset och idag hade vi bara lektioner fram till lunch så lite mjukstart har vi allt fått.  Igår kväll hade jag, ellie&bradley wii turnering här hemma, har verkligen fått världens goaste&charmigaste småsyskon! Bradley blev dock lite knäckt då jag slog honom i tennis vilket är hans spel.

Har fryst mitt svenska mobilnummer så från nu och ett halvår framåt får ni slå +447733691313 om ni vill nå mig. Nu blir det till att platta håret för att sedan dra ut med klassen till victoria karaoke bar...Hoppas ni inte snöat bort hemma i Sverige. 
Lots of love, Sara


Frågan är vart våren tog vägen?

Vaknade av ett hejdundrandes liv från övervåningen i form av någon sång utförd av Jack, Brian & Ellie. Alla brittiska skolor har varit stängda idag pga snökaoset, det har kommit 2cm (!!!!!!!!!!!!) snö. Hela Brightons bus, tåg&bil nät samt Heathrow, Stansted och Gatwick har legat nere idag.
Var tvungen att fråga min värdfamiljs mamma om hon drev med mig när hon sa att skolorna var inställda pga 2cm snö, vilket känns helt sjukt. Fick dock ett ganska bra svar på min fråga när jag såg säkert 15krokade bilar och minst lika många som kört fast bara på min 5minuters promenad till skolan. Då det är ganska sällsynt med snö här finns det varken vinterdäck till bilar eller bussar så troligen är vår skola inställd i morgon också om inte de ynka 2centimeterna smälter :)

Malin,Sara&George i ett snöigt england!Tycker det är sött att de sätter ut stora lådor för återvinning av julkort på stormarknaderna men det finns fortfarande ett hål att slänga allt i på mcdonalds.


Vi har happy moment! - SNÖ!

Senaste året har det snöat här tre gånger men dess för innan det har det tydligen inte snöat ordentligt på över 10år. Mina underbara värdfamiljs barn Jack, Ellie & Bradley lever i någon form av happy moment. Så i morgon står det snögubbe på schemat.

Minstingen Bradley sa innan att han hoppas det kommer jätte mycket snö så han slipper gå till skolan. Måste säga att engelskmännen är lite överkänsliga. Så fort det kommer lite snö eller halka utbrister samhället i kaos. Skolan stänger och bussarna ställs in, cute!

Lite halvsuddiga bilder från tagna från bussen när vi på rund sitesing utför Brighton idag. Dock innan snön kom :) Enjoy!


First day at Loxdale.

Äntligen, äntligen första dagen på Loxdale center. Skolan som lätt ligger i världens mysigaste byggnad. Hela dagen har varit högt över mina förväntningar. Vi är runt 40 engelska elever, alla är så härliga och glada att det inte kunde bli bättre. Lärarna är störtsköna och maten ÄR god, soo far :) Endast en skoldag avklarad och jag ångrar inte en enda sekund på att jag åkte hit.

Loxdale center:

Christmas Tree Recycling site. Ibland är Britter söta tex när de annordnar stora inhängnader på fotbollsplanerna för återvinning av julgranar. cuuuuuuuuuuute, haha!


Nu blir det att hoppa i säng, i morgon blir det kunskapstest förmiddagen för att sedan tillbringa eftermiddagen i Brighton med studiebesök&shopping. Natti!

Chill i dill Brighton.

Hej alla glad hemma i kylan.

Efter 5 nätter på vårt hostel packar vi nu våra väskor och beger oss mot nästa destination, Portslade där vi ska tillbringa de närmsta 6månaderna. Igår var vi ute och skakade loss på jazzclub casablanka med ett gäng killar som jobbar här på vandrarhemmet. Riktigt trevligt. Kan göra er avundsjuka där hemma med att Brighton har ett riktigt bra shoppingutbud här nere och vi konstaterade ganska snabbt igår att vi borde åkt ner med tomma väskor.


Nu blir det att duschen för att sedan gå ner en sväng på stan. Solen strålar här för tredjedagen irad också ...

P&K Brighton Sara
Annie, Mick& Sara before Casablanka


Första januari och vår? ..

.. vi klagar då inte :)Happy New Brighton year!

Resedagboken och jag är inte bästa vänner så ger nu blogg.se ett försök :)

Hej alla glad hemma i Sverige.

För er som undrar om uttrycket "det regnar alltid i england" stämmer så kan jag berätta att vi har strålande sol, inte en snö plätt & ett par plusgrader.

Vi är nu inne på vår tredjedag på vårt älskade vandrarhem så vi har vid det här lagret hunnit vänja oss vid vår trevliga sovsal som vi delar med 17(!!!) andra och för att inte tala om den underbara klourlukten&frukosten. Vi har hunnit med några rundor runt om i Brighton och det är verkligen huuuur mysigt som hellst för att inte tala om stranden och Brighton Pier. Finns mängder av klädbutiker här som man annars hemma bara kommer åt via internet. Och mamma tro det eller ej men jag har faktiskt idag druckit min andra kopp te i livet, vuxenpoäng till mig!


Stort tack till alla vänliga själar hemma i Sverige som tog hand om mig första dagen här nere, nu mår jag mycket bättre!! Lägger upp ett litet bildsvep från de gångna dagarna. Nu ska vi ner på stranden och käka middag.

Puss&Kram Sara
Sara&Kristoffer framför en av alla miljoner kyrkor här i Brighton. Lägg märke till att alla gräsplätter är inhängnade och totalt förbjudna att beträda.Brighton Pier ett ända stort nöjesfällt

:)
annie :)Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0