ojokojojojooj

Acticityweek redovisningen infor skolan avklarad, anmalan gjord till frakrike resa i Maj & Sverige inom rackhall! Nu blir det snabb handling intill Brighton for att klara av mammas sa fint overskickade handlar lista, sen packa vaskan och ge sig av till Gatwick isallskap av Elias, wowhowhowho !

adios!

Utanför civilisationen ..

Måste säga att det var längesedan jag kände mig så handikappad som jag gör nu. Eftersom jag inte har någon dator och som grädde på moset ingen täckning på mobilen i mitt hus känner jag mig ganska bra utanför civilisationen. Men man får väl se det ifrån det ljusa sidan att istället för att slappa lördags morgonen igenom med tv3 play och diverse filmer har jag istället hunnit med både 1,5timmes rask promenad, långdusch samt målat naglarna. Nu ska jag, annie&kristoffer pallra oss in till Brighton försöka få ett nytt buss kort då det också blev stulet och därefter sätta oss på ett fik, skriva essä och inspektera brightons befolkning.
PUSS&KRAM!

För andra dagen i rad..

.. har jag&min annie slapp dag. Igår så hade vi sleep over och gjorde ett tappert försök i att göra smulpaj och total misslyckades, hur man nu kan göra detta? Efter att ha firat annies hostmother på svenskdaim tårta blir det nu sunkkväll med morötter,dipp,te&film! Passar mig perfekt för en fredag :)
längtar efter mormors kasslergryta och börjar nu känna den inom räckhåll!!
Puss&kram

Pa hojden av lycka!

Lycka ar att bli av med laptop, planbok& kamera en tisdagskvall samt sitta med polisen fram tills 02:00. Sa nu ar ja datalos, kamera los, buskortlos, studentidlos och bankkort los. Kanner bara hur Brighton alskar mig!!

Hoppas killarna jag sag springande ifran mitt hus ar lyckliga med datorn och att de fick en trevlig vistelse i mitt ostadade rum med morotterna. Igar sa firade vi St.patrics day, gron dag alla har pa sig gront. Riktigt trevligt! Nu sa ja skriva essa pa skolans datorer eftersom ja inte har nagon egen lagre. Ja, ja tycker synd om mig sjalv.

En vecka till Sverige, wowhoho!Sverigeweekend.

Har haft över familjen på en minst sagt fullspäckad myshelg i England. I fredags var vi runt i hela Brighton med omnejd. Lördagen åkte vi till London och hann med en hel del, oxford street, museeum, big ben, picadilly circus, london eye och mycket mycket mer.45 minuters köande var det värt. Här på toppen av London eye med stadskärnan små som legobitar.Sara,Lisa, Söndags sol & värme i t-skirt på Brighton beach.
Poserande framför Picadilly circus!
London Eye3D film i snygga brillor!


Papi i London EyeSnäll som jag är följde jag med Papi på bilmuseum medans reserande familj gick på British museeum. Kanske skulle sattsa på busschaufför? haha

Matfredag

Familj på besök innebär familjeguide bland Brightons butiken&gränder. Det innebär också fredagsledig ifrån skolan och mängder av mat. Idag har vi hunnit med de flesta butiker, frukost i gallerian, förmiddagsfika på starbucks, lunch på donatello och seda avslutat kvällen fint på day´s med världens största orientaliska buffe. Ja vi rullade bokstavligt taget hem och nej vi kommer inte få i oss något till frukost i morgon. Tur att jag har lovat mig själv att börja gymma på måndag så att jag kan äta alllllllt med gott samvete! Nu blir det hoppa i säng, i morgon väntas heldag i London! Puss


Storsaris&lill-lisa på frukost!

Svårslagen torsdag.

Vad passar bättre en torsdagskväll? Ensama hemma, ost, kex, vin & härligt tjejsällskap av Annie, Maria&Amy. Svårslaget! 
 

Som om inte tjejmyset var nog har jag också fått sverigebesök ikväll av la familia Nordquist. Så imorgon blir det upp tidigt, på med bekväma skor och sedan ut på shoppingdag a la Brighton hela dagen lång. Natti!

Mys tisdag.

Igår hade jag& min Annie mys tisdag. Tog bussen ner till tesco inhandlade baugetter, kycklingfyllning, smoothie, yoghurt & chessecake. Så kvällsmatsmys och sen avrundade vi det hela med bastu :)

Ett tecken på att jag börjar bli gammal..

.. jag äter allt som jag förut vägrat.
Ny favorit i handlarkorgen är dadlar, vilket jag alltid hatat förut. Bara på de knappa 2,5månadena jag varit i Brighton kan jag stolt bocka av både sushi, kaffe, dadlar&te. Smått stolt över mig själv, dock har jag fortfarande kvar sill, kyckligklubbor, leverpastej, blodpudding& lever och det lär nog destå värre dröja ett tag till ..Har vatt inne i Brighton efter skolan, inhandlat busskort så nu ska det bannemig åkas de tre resterande månaderna. Otippat nog blev fotot ifrån fotoautomaten lika snyggt som vanligt, hmmm. Busskort har jag iallafall. Nu blir det snabbkvällsmat följt av snabb make over, upp till Amy med en flaska vin & därefter universitetsparty. Puss


För sjunde dagen irad...

strålar solen över England!!
Har varit ute i solen precis hela dagen lång. Mötte upp Jacob, Annie, Kristoffer&Erik nere vid stranden. Minipicknick bestående av kaffe, chocklad& digestivekex. Bra Söndag! Nu blir det film och tagga kommande veckan med Sverigebesök av la familia. Puss!

Min Anniebannie&Sara
r

Annie!En båt, strålande sol&klarblå himmel!

OCH
Morfar till familjen var på besök med hans nya 9veckor gamla cockel spaniel Lady. Så tänkte slänga iväg en önskan till mor min om födelsedagspresent?

One week at Wye Oak

Kort&gott en helt underbar vecka.

Veckan&måndagen började skinande med att tidsoptimisten Sara missade sitt tåg till Chichester. Fick boka nytt tåg, göra ett extra byte men lyckades tack och lov komma fram till slut endast 20minuter försenad. Michael hämtade mig på stationen sedan bar det av över ett vackert, bergigt landskap och 25minuter senare var vi framme på Wye Oak, Dumpford Manor Farm. Väl där fick jag träffa Bob Mayhew hans fru Chrissie, stalltjejerna Hayley&Sophie samt en hel drös hästar, hästägare och hästspekulanter.

För att klargöra lite för hästintresserade så tog Michel Langford över Bob Mayhews verksamhet October 2009. Bob bor fortfarande kvar på gården och har några få hästar i träning men mest för nöje. Bob är Britt men är ett av de större namnen i Sverige när det gäller western ridning. Han är välkänd i hela Europa och har gjort flera DVDfilmer om "basic western riding". Bob är verkligen stört skön och har roat sig hela veckan med att få prata de få ord svenska han kan dvs "tack så mycket, varsegod, hejdå, mariestad, grevagården och blöblöblöböö"

Tror det tog högst 2minuter från att jag anlänt till att jag blev placerad i arbete av Hayley som jobbar under Michael. Hayley kan vara en av de skönaste människor jag mött och istället för att tillbringa veckan i Michaels sällskap höll jag mig större delen med henne istället. Hayley jobbade under två år hos en tränaren Monty Roberts i USA där hon tränade Natural Horsemanship vilket bla inebär att du kan träna din häst till att sitta, ligga, rida utan sadel&träns osv vilket jag tycker är hur kul som hellst. Så som det ser ut nu åker jag tillbaks till henne efter påsklovet för att fortsätta träna natural horsemanship :)

Då Michael tränar minst 10hästar per dag, 6dagar i veckan, 365dagar om året, 07:15-18:00 måste allting gå undan. Dvs hästar in, hästar ut, hästar till ryktning, sadla på, sadla av, mocka, vattna, fodra, mocka igen ... slit&släng men kan inte säga annat än att jag stortrivdes :)

Har verkligen haft en toppenvecka med solsken varenada dag. Har studerat Michael,Bob och diverse andra ryttare i detalj samt alla miljader knep ifrån Hayley så nu är jag superpepp på Sverige, påsklov och hjärntvätta hästen med träningsmetoder. Utöver alla hästar har jag även hunnit med att äta 15(!!) bananer, nästintill dra upp min handledsskada samt en dejt(läst PÅTVINGAD sådan) med en OS ryttare ;)Outdoor arena

Min absoluta favorit, 2åriga Gamble. Lite större väska& han hade vatt med till Sverige om tre veckor.


Boningshuset

Mr störtsköna Bob Mayhew


Indoor arenaMichael&Hayley arbetar Peanut i roundpen


Up Up Up and away!

Vaknade 05:15, självklart är jag som vanligt i sista sekund och packar på morgonen 2timmar innan avfärd men nu så är jag fullt påklädd&väskorna packade! Troligtvis blir jag untan internet tills fredagkväll så hadet så trevligt hemma i Sverige för nu åker jag till Bob Mayhew&Michael Langford på Dumpford Manor Farm och riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiider hästar! :)


RSS 2.0